7 thoughts on “Tali pusar sebagai obat

  1. Euleuh…. Wani kitu nginumna? Heuheu…

    Leres saur Teh Pipit, anu dikenal di dunya kadokteran atanapi dunya panalungtikan mah nyaeta anu katelah tehnologi sel stem. Anu di Singapura mah ukur ‘bank’-na, kanggo nyimpen ari-ari katut sagala anu aya di jerona. Tah, cenah, sel-sel anu dikandung dina ari-ari teh teu acan ngalaman diferensiasi, sahingga mun dirangsang ku zat nu tangtu, bakal tumuwuh jadi sel anu dipikahayang. Ieu, dina implengan, bakal mangpaat pikeun panyakit2 genetik. Anu kantos kabejakeun, misalna dina cangkok sungsum tulang tonggong kanggo natambaan kasakit sapertos talasemia (cacad sel-getih beureum), atawa, mudah2an, leukemia. Namung, panalungtikan dina widang ieu teh masih mekar, teu acan jejeg, sahingga di kalangan elmuwan jeung praktisi kadokteran ge masih kontroversi.

    Cenah eta ge… heheh…

  2. Dulu rasaya kompas pernah muat artikel ttg ini.
    Kalau tidak salah, bagian dari ari-ari yang disimpan, nantinya bisa diambil sel2 nya.

    Kalau tidak salah disingapore, ada layanan ini.
    Tapi kalau yang diatas sih kayaknya perlu dibutktikan dulu keilmihannya.

Leave a Comment